چامسکی: واکنش آمریکا به بحران کرونا به طرز فجیعی پر هرج و مرج بود
- شناسه خبر: 7523
- تاریخ و زمان ارسال: 5 خرداد 1399 ساعت 11:35
- بازدید : 202
- نویسنده: mfathi
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، نوآم چامسکی، زبانشناس و فیلسوف آمریکایی و از تحلیلگران سیاسی سرشناس هشدار داد، واشنگتن در مسیری پرآشوب قرار گرفته و هیچ برنامه فدرالی برای مقابله با همهگیری ویروس کرونا در دست ندارد، ضمن اینکه از بودجه مربوط به سلامت عمومی کاسته و از طرف دیگر تبعات تغییرات آب و هوایی را هم نادیده میگیرد.
نوآم چامسکی، نظریهپرداز آمریکایی در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه در پاسخ به اینکه وضعیت فعلی در آمریکا را با توجه به تداوم مرگ و میر هر چه بیشتر مردم در این کشور در اثر ابتلا به کرونا ویروس چگونه میبیند، گفت: در حال حاضر در آمریکا هیچ رهبری منسجمی وجود نداشته و وضعیت پر آشوب است.
چامسکی گفت: ریاست جمهوری آمریکا و کاخ سفید در دستان یک خود بزرگپندار جامعه گریز قرار گرفته که به هیچ چیز به جز قدرت و دورنمای انتخاباتی خودش علاقه نداشته و هیچ اهمیتی به اینکه چه اتفاقی برای کشور و جهان دارد میافتد، نمیدهد.
او ادامه داد: خود رئیس جمهوری آمریکا گفته است که این وضعیت هیچ ربطی به او ندارد و تاکید داشته دولت فدرال هیچ کاری نمیتواند انجام دهد. برای او هیچ چیز به جز قدرت و نفع شخصی اهمیت ندارد. البته او باید حمایتهای پایگاه حامیان خود را که شامل ابرثروتمندها و شرکتهای تجاری قدرتمند است، حس کند. بالغ بر ۹۰ هزار تن بر اثر ابتلا به کرونا در آمریکا جان خود را از دست دادهاند و خیلی مرگهای دیگر نیز اتفاق خواهد افتاد. هیچ طرح هماهنگی وجود ندارد.
چامسکی ۹۱ ساله که بیش از ۱۰۰ کتاب دارد، در خصوص دورنمای سیاسی آمریکا در گذر از این بحران و همچنین دورنمای سیاسی دیگر نقاط جهان گفت: به مجرد اینکه ترامپ وارد ریاست جمهوری شد، اولین اقدام او برچیدن کلیت سیستم پیشگیری از همهگیری بیماری بود. او در ابتدا بودجه مرکز کنترل بیماری آمریکا را که با این بحران برخورد میکند، کاهش داد. او در ادامه برنامههای مربوط به همکاری با دانشمندان چینی برای شناسایی ویروسهای بالقوه را لغو کرد. بنابراین آمریکا منحصرا برای این بحران آماده نبود. ما با یک جامعه خصوصی افراد بسیار ثروتمند برخوردار از امتیازات گزاف بیشتر از هر کشور دیگری در آمریکا روبرو هستیم اما امتیازات آنها در سیطره یک سیستم کنترلی خصوصی است. این جامعه یک نظام بهداشت و درمان همگانی ندارد بلکه دارای یک سیستم نهایتا نئولیبرال است.
وی ادامه داد: اروپا از جوانب زیادی حتی وضعیت بدتری دارد. چون برنامههای ریاضتی در آنجا خطر را تشدید میکند و چون حمله شدیدی به دموکراسی در اروپا وجود دارد و تصمیمگیری در حال معطوف شدن به سمت بروکسل است. بنابراین اروپا نیز مشکلات خودش را دارد. با این حال آنجا دستکم ته ماندهای از نوعی ساختار سوسیال دموکرات را دارد که تا حدی حمایتهایی که از نظر من آمریکا فاقد آنهاست، ارائه میکند.
چامسکی در ادامه صحبتهایش خاطرنشان کرد: هر چقدر هم که این همهگیری شدید باشد اما بدترین مشکل نیست و با هزینههای شدیدی تبعات همهگیری جبران خواهد شد اما ما شاهد هیچگونه جبران تبعات تغییرات شدید آب و هوایی نظیر آب شدن یخهای قطبی و بالا آمدن سطح دریاها و دیگر تاثیرات ویرانگر افزایش گرمای جهانی نخواهیم بود.
چامسکی که استاد دانشگاه آریزوناست، در خصوص استفاده چند کشور از تکنولوژی برای ردیابی شهروندان و همچنین ذخیرهسازی دیانای برای مبارزه با ویروس و تبعات ورود به دوران جدید جاسوسی دیجیتال و خطرات آن برای حریم خصوصی گفت: در حال حاضر شرکتهایی هستند که تکنولوژیهایی را تولید میکنند و این تکنولوژی قابلیتی را به کارفرما میدهد برای آنکه ببیند چه محتوایی در صفحه کامپیوتر شما پخش میشود و کلیدهایی که شما در کامپیوترتان فشار دادهاید، چک میکند. همچنین او این قابلیت را پیدا میکند که زمانی که شما برای یک دقیقه محل را ترک کنید برای شما پیام هشدار بفرستد. این چیزی است که هماکنون در حال نصب شدن است و مربوط به آینده نیست.
چامسکی که دو ماه است همراه با والریا، همسر برزیلیاش و سگ و طوطی خود در تاکسون در خانهاش در قرنطینه قرار گرفته است، ادامه داد: سیستم به اصطلاح اینترنت اشیاء در حال پدیدار شدن است. این سیستم سیستمی راحت است و به این معنی است که اگر شما در حال رانندگی به سمت خانه خود هستید میتوانید اجاق گاز را روشن کنید اما در عین حال معنای آن این است که اطلاعات همچنان روانه گوگل، فیسبوک و دولت نظیر دولت آمریکا و دولت فرانسه میشود. این یک حجم عظیم کنترل بالقوه و قدرت تجسس و حمله به حریم خصوصی را در اختیار آنها میگذارد. البته باید گفت که این روند اتفاق افتاده و مربوط به آینده نیست.
چامسکی ادامه داد: اگر ما اجازه دهیم شرکتهای تکنولوژی بزرگ و دولت زندگی ما را کنترل کند این چیزی است که اتفاق خواهد افتاد. آنها وضعیت را تبدیل به چیزی شبیه به چین خواهند کرد. وضعیتی که شما در آن شاهد سیستمهای به اصطلاح اعتبار اجتماعی هستید و در برخی شهرها شما حجم مشخصی از اعتبارات را دریافت میکنید و از تکنولوژیهای تشخیص چهره در همه جا استفاده شده و هر چیزی که شما انجام دهید تحت نظر قرار دارد. به عنوان مثال اگر شما خلاف قوانین از خیابان عبور کنید، همزمان از اعتبار شما کاسته میشود و اموری از این دست اتفاق خواهد افتاد. این چیز غیر قابل اجتنابی نیست و همچون افزایش گرمای جهانی این اتفاق خواهد افتاد، مگر اینکه مردم آن را متوقف کنند.
این متفکر آمریکایی همچنین در خصوص موجه بودن این اختیارات برای متوقف ساختن شیوع ویروس گفت: در زمان دوران تهدید ویروس این اختیارات میتواند موجه باشد. در زمان جنگ اختیارات کنترلی لازم هستند و شما با جیرهبندی روبرو هستید اما این اختیارات لزوما نباید دائمی باشند. بله البته ما به شما اجازه خواهیم داد که هماکنون به عنوان یک مقام صاحب این اختیارات عمل کنید اما این اختیارات میتوانند در هر زمانی لغو شوند.