دکتر پیوندی:تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور رشد فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه را کند نکرده است
- شناسه خبر: 2704
- تاریخ و زمان ارسال: 1 دی 1394 ساعت 02:17
- بازدید : 75
- نویسنده: mfathi

دکتر پیوندی در شانزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: سرمایه گذاری در حوزه پژوهش ضامن استقلال و توسعه ایران اسلامی است.
وی تقارن این جشنواره با ایام خجسته ربیع الاول را به فال نیک گرفت و این جشنواره را منشا خیر و برکت برای دانشگاه و نظام سلامت و موثر در گسترش فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی کشور برشمرد.
دکتر پیوندی با تاکید براین که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ نقش محوری و پیشگامی خود را در عرصه های علم و فناوری و تحقیقات ایفا می کند، اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل دستیابی به اقتدار در دنیای امروز، تولید علم و فناوریست که از مسیر پژوهش و نوآوری تحقق می یابد و بدون تردید سرمایه گذاری در حوزه پژوهش ضامن استقلال و توسعه ایران اسلامی است.
رییس عالی شانزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان؛ رشد کمی تولیدات علمی کشور در بخش پژوهش را با استناد به شواهد و ارزیابی های مراکز معتبر ببن المللی، در سالهای اخیر قابل تحسین دانست و گفت: رتبه ایران از نظر تولید دانش در اسکوپوس 17 و در آی اس آی 22 است و رشد تولیدات علمی در حوزه پزشکی نیز در طی دهه 2002 تا 2012، رتبه یک جهان را(به میزان 900 درصد) بخود اختصاص داده است.
وی افزود: در دهه اخیر سرعت رشد تولیدات علمی ایران، 11 برابر از میانگین سرعت رشد تولیدات علمی کشورهای جهان بیشتر بوده است. در حوزه دانش و فناوری هسته ای نیز این رشد علمی کشورمان طی دو دهه اخیر 8400 درصد می باشد در حالی که میانگین رشد علمی سایر کشورهای جهان در حوزه دانش و فناوری هسته ای در همین بازه زمانی 34 درصد است.
رییس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سهم ایران را از تولیدات علمی جهان 1.7 درصد ذکر کرد و سهم 162 کشور در حال توسعه جهان (به استثنای ایران، هند، چین و برزیل) را در مجموع کمتر از 2.5 درصد برشمرد.
دکتر پیوندی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در راستای رشد کمی پژوهش در کشور خاطرنشان کرد: حلقه های مفقوده ای در نظام پژوهش و نوآوری در کشور وجود دارد که در شاخص های بین المللی خودنمایی می کند.
وی یکی از ابعاد قابل توجه در خصوص توسعه پژوهش در ایران را فاصله رشد کیفی و کمی فعالیت های پژوهشی عنوان کرد و افزود: علیرغم توسعه کمی و کیفی مقالات علمی، به سبب فقدان ساز و کارهای مدیریت دانش، این مقالات در فرآیند ترجمان دانش به محصولات قابل استفاده برای کاربران بالقوه آن در کشور تبدیل نمی شود.
دکتر پیوندی در ادامه با اشاره به دانشگاهها بعنوان مهمترین مراکز پژوهش و نوآوری در کشور بر لزوم گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت و اهمیت نقش پژوهش تاکید کرد.
رییس عالی شانزدهمین جشنواره ابوریحان،کسب رتبه دوم کشوری در حوزه تحقیقات و فن آوری را حاصل تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دانست و از تلاش تمامی اساتید، اعضای هیات علمی، پژوهشگران و …در این راستا قدردانی کرد.
دکتر پیوندی خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید به جای رشد تعداد مراکز تحقیقاتی؛ بر تجمیع، تقویت، هماهنگی مراکز موجود و هدایت آنان به سمت مطالعات کلان با هدف تولید محصول یا خدمت متمرکز شده ایم.
رییس عالی جشنواره در ادامه اعلام کرد: طی دو سال اخیر علیرغم محدودیت اعتبارات پژوهشی، در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در تخصیص منابع موجود؛ بیشترین اولویت را به بخش پژوهش داده ایم، به گونه ای که هیچ طرحی در دانشگاه به دلیل فقدان منابع، متوقف نشده و تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور، رشد فعالیتهای دانشگاه را در حوزه تحقیقات و فناوری کند نکرده است.
دکتر پیوندی در خاتمه سخنان خود با اشاره به این که جشنواره ابوریحان از سطح دانشگاهی به ملی ارتقا یافته است اظهار امیدواری کرد برگزاری چنین جشنواره هایی در سالهای آتی نشان دهنده حرکت های گسترده تر و پیشروی دانشگاه در عرصه های تحقیقات و فن آوری و نوآوری باشد تا ضمن ایفای نقش محوری خود در نظام سلامت با انجام پژوهشهای کاربردی گامهای موثری در راستای رفع نیازها و دغدغه های مردم شریف ایران برداریم.
گفتنی است شانزدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی صبح امروز با حضور مسوولان نظام سلامت و دانشگاه در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی افتتاح شد و در این جشنواره ضمن ارایه آخرین دستاوردهای دانشگاه در حوزه تحقیقات و فن آوری از پژوهشگران برتر در سطح دانشگاهی، ملی و بین المللی تقدیر بعمل آمد.
منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی