برگزاری نشست مشترک «چالش های حوزه سلامت » اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با مسئولان نظام پزشکی تهران بزرگ و کشور
- شناسه خبر: 9660
- تاریخ و زمان ارسال: 8 مرداد 1401 ساعت 11:18
- بازدید : 266
- نویسنده: Dr. Sadri

این جلسه با حضور دکتر رئیس زاده رئیس کل، دکتر علویان رئیس هئیت مدیره نظام پزشکی تهران و اعضای هئیت مدیره ، معاونین و روسای اتاق فکر نظام پزشکی تهران بزرگ و رئیس و معاونین و روسای بیمارستان ها و شماری از اعضای کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
در آغاز جلسه دکتر پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در سخنانی کوتاه گفت: با تشکر از سازمان نظام پزشکی که بانی چنین جلسه ای شد باید بگویم تعامل نهادهای صنفی با نهادهای علمی همیشه مثمرثمر است و اطمینان دارم چنین جلساتی موثر خواهد بود. میدواریم این نشست یاری رسان باشد تا با همفکری عزیزان مشکلات را حل کنیم. ما دستمان را به گرمی به سمت نظام پزشکی دراز می کنیم و از مسئولین سازمان می خواهیم دانشگاه را در کنار خود ببینند. این جلسات باید تکرار شود و حداقل به صورت سالیانه می توان آن ها را تکرار کرد.
دکتر موید علویان سخنران بعدی بود که با نام خدای شاهد و ناظر سخنان خود را آغاز کرد و سپس از حضار خواست برای شادی روح دو عزیز سفر کرده زنده یادان دکتر صدری زاده و دکتر دوایی فاتحه قرائت کنند. رئیس هئیت مدیره نظام پزشکی تهران سپس در سخنانی گفت: خوشحالم که در این دانشگاه حضور دارم که ادغام آن در دانشگاهی دیگر و سپس احیای مجدد آن نمونه ای از مشکلات ساختاری است که در نظام سلامت ما وجود دارد و خوشحالم بگویم که من مخالف ادغام دانشگاه بودم و در احیای مجدد آن کنار عزیزان بودم و خوشحالیم که این دانشگاه احیا شد. لازم می دانم متذکر شوم که ما در نظام پزشکی دگراندیش نیستیم و مطابق با وظیفه مان در این سازمان فکر کردیم می توانیم مفید باشیم و از حقوق بیماران و کادر درمان دفاع کنیم. برای پاسخ دادن به اینکه می توانیم مفید باشیم یا نه باید اول سوال کنیم وضعیت فعلی سلامت کشور مطلوب است یا نه؟ آیا دوستان حاضر در این جلسه به عنوان نمایندگانی از کادر درمان از کارشان رضایت دارند؟ آیا بیماران امنیت سلامت دارند؟ فکر می کنم پاسخ این سئوالات روشن است و متاسفانه در این چند سال تصمیماتی گرفته می شود که شواهد کافی برای آن ها وجود ندارد و طبیعی است که این گونه تصمیم گیری ها مشکلات بسیاری را رقم بزند. برای یک مثال فقط می گویم قانونی وضع می شود که طبق آن تمام پزشکان در تمام بخش ها باید با بیمه قرارداد ببندند و اگر نشد پروانه آن ها لغو می شود. اما همین حالا مثلا در تهران بررسی کردیم و دیدیم تنها با ده پزشکان قرارداد دارند و پول همین ده درصد را نمی دهند. آن وقت چطور می خواهند پول صد در صد را بدهند؟ یا درخصوص برنامه غربالگری که در این مورد بحث زیاد شده است. واقعیت این است که هر برنامه ای ممکن است انحراف پیدا کرده باشد و مثلا موضوع تضاد منافع باشد. اما راه حل این مشکل چیست؟ باید از کارشناسان و دانشگاهیان سوال کنیم در این مورد چه باید بکنیم؟ متاسفانه ما به جای این کار تنها صورت مسئله را پاک می کنیم. همین جا از مسئولان می خواهم این همه با زبان تحکم و تهدید صحبت نکنند. ما یک خانواده هستیم. چرا ما را تهدید می کنید؟ پیام صلح و دوستی و همفکری باید ارسال شود نه دشمنی و عداوت. اینجا هم تاکید می کنم که ما هیچ برنامه ای جز اصلاح نظام سلامت نداریم و در این جلسه دست دوست و همکاری به سمت دانشگاه ایران و بقیه مراکز علمی کشور دراز می کنیم.
در بخش دوم این نشست دکتر محمد رییس زاده؛ رییس سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: «گفتگو با فعالان حوزه پزشکی در بخش های دولتی و خصوصی به منظور تبادل نظر و همچنین شناخت و دستیابی به راه حل برای رفع مشکلات لازم و ضروری است.»
وی با بیان اینکه چالش های جامعه پزشکی به دو دسته داخلی و بیرونی تقسیم می شود، افزود: «اولین چالش بیرونی هجمه های ناشی از کم اطلاعی و یا بعضا ناشی از عقده گشایی هستند که به شأن و اعتبار جامعه پزشکی آسیب می زنند؛ شاید یکی از اصلی ترین کارها که در مدت ده ماه گذشته به آن پرداخته شده، همین موضوع است. چالش دوم بیرونی، بحث های معیشتی، اقتصادی و رفاهی جامعه پزشکی است. برای این منظور در موضوع تعیین تعرفه های جدید خدمات پزشکی از مهر ماه سال گذشته تا چهارم اردیبهشت ماه سالجاری که تعرفه ها اعلام شد، شبانه روز جنگیدیم و بدون هیچ ملاحظه ای از هر مسیر قانونی که می شد، اقدام کردیم. اگر پیگیری ها نبود در خوش بینانه ترین حالت مانند بخش دولنی، تعرفه بخش خصوصی هم نوزده درصد افزایش پیدا می کرد.»
دکتر رییس زاده همچنین یادآور شد: «وقتی من به نظام پزشکی آمدم، افزایش ظرفیت بین 40 تا 72 درصدی جذب دانشجوی پزشکی یعنی سالانه پنج هزار نفر برای پنج سال آینده در حال تصویب بود. که با تلاش های انجام شده، افزایش بیست درصدی تصویب شد.»
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: «چالش سوم بیرونی بحث قوانین است که در این حوزه هم مشکل داریم. مثلا در قانون مبارزه با جرایم مداخلات غیرپزشکی. حداکثر جریمه تعیین شده برای این موارد، دو تا پنج میلیون تومان است که بازدارنده نیست.»
رییس سازمان نظام پزشکی در ادامه تعهدات حرفه ای و اخلاق پزشکی، تعارض های بین رشته ای و کیفیت پایین آموزش های پزشکی را به عنوان سه چالش داخلی چامعه پزشکی برشمرد و افزود: «پیشرفت های افتخار آمیزی در همه رشته های پزشکی در چند دهه گذشته داشته ایم اما نگران هستیم که این سرمایه آسیب ببیند. حداقل وظیفه همه ما این است که از این سرمایه عظیم برای کشور صیانت کنیم و با همکاری و هم افزایی برای حل مشکلات فکر کنیم.»
در این جلسه نمایندگانی از اعضای کادر درمان به طرح مشکلات مراکز درمانی و رشته های مختلف کادر درمان پرداختند که بسیار مورد توجه قرار گرفت. دکتر پیمان کمالی حکیم متخصص رادیولوژی و سرپرست بیمارستان فاطمه زهرا رباط کریم، خانم دکتر طیبی از بیمارستان فیروزابادی خانم امینی از دانشکده مامایی و دکتر قربانی از دانشکده توانبخشی شماری از حاضران در این نشست بودند که نکات متنوعی را مطرح کردند که در آینده مشروح نظرات نمایندگان اقشار مختلف کادر درمان در این نشست منتشر خواهد شد.