تیم سلامت همراه با زائران اربعین از نجف تا کربلا
- شناسه خبر: 9858
- تاریخ و زمان ارسال: 25 شهریور 1401 ساعت 12:30
- بازدید : 164
- نویسنده:

به گزارش روابط عمومی نظام پزشکی تهران بزرگ؛ تیمهای خدمات پزشکی نیز بنابر وظیفه ذاتی و حرفهای خود در حفظ سلامت هموطنان از نقاط مختلف کشور با کاروان مشتاقان شرکت در مراسم همراه شده و در موکبهای متعدد در مسیر راهپیمایی از اواسط شهریور مستقر شدند.
دکتر وسکویی، از دانشگاه علوم پزشکی تهران که برای برنامهریزیهای لازم از قبل آغاز مراسم زیارت اربعین در بیمارستان امام علی (ع) در مرکز شهر نجف اشرف مستقر است، در گفتگو با روابط عمومی تهران بزرگ ماموریت این بیمارستان را پشتیبانی از موکبهای درمانی هلال احمر ذکر کرد و اظهار داشت: حضور متراکم جمعیت در مسیر گاهی پیگیریهای خدمات درمانی را دشوار میکرد و نیاز به همکاری با بیمارستانهای نزدیکتر میشد.
دکتر متولیان از دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) که یکی از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران است زمان آغاز خدمات سه موکب خدمت رسانی پزشکی این دانشگاه را در مسیر پیادهروی به سوی کربلا 15 شهریور و تعداد همکاران فعال در این مجموعه را 500 نفر از همکاران تیم سلامت اعلام کرد. وی افزود: تامین هزینه این موکبها کاملاً بهصورت مردمی و داوطلبانه بوده و از بودجه دولت برای این خدمات استفاده نشده است. تعداد ویزیت روزانه بالا به علت گرمی هوا که تا 3700 مورد فقط در یک موکب گزارش شده و بیش از 100 مورد جراحی سرپایی بخشی از خدمات ارائه شده در این مراکز حضور داوطلبانه تیم سلامت بودند.
پزشکان و دیگر اعضای تیم سلامت از دیگر مراکز دانشگاهی و بخش خصوصی تهران بزرگ نیز همواره در دو دهه گذشته در کنار زائران اربعین به خدمت رسانی در ایام پیادهروی اربعین مشغول بودهاند که بخشی از خاطرات خود از این حضور را در این روزها در قالب گفتگو با رسانههای مختلف بیان کردهاند.
پیادهروی اربعین ریشهاش به دوران امامان معصوم (ع) باز میگردد و بهجز وقفهای در دوران حاکمیت حزب بعث عراق از قرن سیزدهم همواره برپا شده است. این گردهمایی همیشه نماد همبستگی شیعیان مخصوصاً از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، لبنان وعراق بوده است که از 11 سال پیش با خروج نیروهای اشغالگر امریکایی از خاک عراق رونقی دوچندان گرفت. جمعی از تحلیلگران و صاحبنظران ابعاد شگرف این اجتماع مذهبی و آرام را که گاه پیروان دیگر مذاهب نیز با آن همراه میشوند تا تجربهای از معنویت و همبستگی شیعیان را بهدست آورند از عوامل مهم عقبنشینی داعش از مواضع تند خود و در نهایت فروپاشی آن میدانند.
در این پیادهروی زائران عراقی از شهرهای خود به سمت کربلا حرکت میکنند و اکثر زائران ایرانی مسیر نجف تا کربلا را برای پیادهروی انتخاب میکنند که مسافتی حدود ۸۰ کیلومتر دارد و با تعداد ۱۴۵۲ ستون در مسیر (عمود) با فواصل ۵۰ متری علامتگذاری شده و در زمانی حدود ۲۵ تا ۳۰ ساعت طی میشود. موکبهای پزشکی اعزامی از کشورمان تا پایان زیارت اربعین در تمام طول این مسیر به ارائه خدمات سلامت میپردازند.