دکتر پیوندی در مراسم بزرگداشت روز پرستار: در عمل، انگیزههای معنوی باعث تداوم خدمت پرستاران شده است
- شناسه خبر: 3686
- تاریخ و زمان ارسال: 16 بهمن 1395 ساعت 01:41
- بازدید : 175
- نویسنده: mfathi
رئیس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسمی که صبح امروز به مناسبت بزرگداشت روز پرستار برگزار شد، ضمن تبریک میلاد فرخنده حضرت زینب سلام ا… علیها، اسطوره صبر و استقامت و پرستار دشت کربلا، که به شایستگی روز پرستار نام گذاری شده است، ایام الله دهه مبارک فجر را نیز گرامی داشت و گفت:
“یاد امام راحل عظیم الشان و شهدا و جانبازان و ایثارگران را گرامی میداریم به ویژه شهدا و ایثارگرانی که خانواده بزرگ پرستاری برای عزت و عظمت ایران اسلامی تقدیم کرده است. تداوم حرکت پرشتاب ایران اسلامی را در مسیر آرمان های انقلاب شکوهمند اسلامی به ویژه استقلال و آزادی، امنیت، پیشرفت و تعالی مادی و معنوی در سایه تعالیم حیات بخش اسلام آرزو می کنیم و در این راه همگام و همدل هستیم”.
دکتر پیوندی به اهمیت کار پرستاران اشاره کرد و افزود:
” ارتباط با جان اشرف مخلوقات، منشا قداست همه حرفه ها و رشته های گروه پزشکی است. در میان این حرفه ها، برخی از جمله پرستاری به دلیل ارتباط مستقیم و مداوم با بیمار، از شرافت و قداست و معنویت بالاتری برخوردارند. بیماری و شفا به دست قدرت الهی است و پزشکان و پرستاران و سایر گروه های پزشکی به عنوان جزئی از زنجیره اسباب و علل توفیق و افتخار خدمتگذاری در این مسیر را یافته اند”.
وی صبوری و مهرورزی خالصانه نسبت به بیماران رنجور و دردمند و همراهان نگران در دوران پرالتهاب و پرتنش بیماری را نیازمند صبری زینب گونه خواند و تاکید کرد: ” پرستاران ماهر و کارازموده ما که به زیور اخلاق دینی و حرفه ای آراسته هستند حقیقتا مصداق صبر زینب گونهاند”.
او ادامه داد: ” ذات حرفه پرستاری با عشق و مهرورزی و ایثار همراه است. دشواره های این حرفه با هیچ پاداش مادی قابل جایگزینی نیست و با توجه به انگیزه های مادی ناچیز در بخش دولتی، عملا چیزی جز انگیزه معنوی تداوم خدمت پرستاران را موجب نشده است”.
مهمترین بخشهای سخنرانی دکتر پیوندی در مراسم بزرگداشت روز پرستار
” اکثریت پرستاران را در کشور ما از جمله در دانشگاه بانوان تشکیل می دهند. در ایران اسلامی بانوان به واسطه نقش محوری در تحکیم بنیان خانواده از جایگاه و ارزش والایی برخوردارند. بانوان در جامعه ایرانی فعال و تاثیرگذارند و ضمن برخورداری از حقوق اجتماعی، برای شکوفایی استعدادها و ایفای نقش فعال در نظام مدیریت کشور مورد حمایت ویژه هستند.
حضور پرتعداد بانوان ایرانی در رشته های مختلف گروه پزشکی به ویژه در رشته پرستاری از مهمترین مصادیق رشد و بالندگی جامعه بانوان ایرانیست.
پرستاری سهم مهمی در تحقق اهداف نظام سلامت برعهده دارد. تامین سلامت جامعه محصول کار گروهی همه کارکنان نظام سلامت اعم از همه حرفهها و رشتهها و این مهم در گروی همگرایی و انسجام بخشهای مختلف جامعه پزشکی است.
بدون خدمات پرستاری خدمات درمانی پزشکان به ویژه در بیمارستانها اثربخش نخواهد بود. کیفیت خدمات درمانی و رضایت مردم از خدمات بیمارستانی را باید بیش از هر چیز در کیفیت خدمات پرستاری جستجو کرد.
حضور با انگیزه و پرنشاط جمعیت کافی از پرستاران با تجربه، ماهر و کارآزموده از لوازم خدمات مطلوب درمانی به ویژه خدمات بستری و بیمارستانی است. به هر میزان و به هر دلیلی که از این مهم فاصله داشته باشیم از خدمات درمانی مطلوب فاصله داریم.
متاسفانه به دلایل از جمله کاستی های نظام ارزش گذاری خدمات پرستاری، محدودیت تعداد پرستاران در بخش دولتی به یکی از موانع در برابر توسعه و ارتقای کیفیت خدمات پزشکی در کشور ما تبدیل شده است.
خدمات پرستاران کشور با توجه به شرایط دشوار و طاقت فرسای این حرفه و به ویژه زحمات مضاعف این گروه در اجرای طرح تحول سلامت قابل ستایش است.
وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی در تلاش هستند با ملاحظه بازخوردهای کادر درمانی به ویژه گروه پرستاری، نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد را در مسیر تحقق عدالت و ارتقای کیفیت خدمات ارتقا دهند. تضمین منافع صاحبان حرف مختلف گروه پزشکی مستلزم همگرایی و هم افزایی روزافزون است.
در سالهای اخیر گاه شاهد تلاش های نامیمونی برای گسست و تقابل میان کارکنان نظام سلامت بوده ایم که جز تضییع بیشتر منافع کلان نظام سلامت و سوء استفاده کسانی که مسببان اصلی ناکارامدی و فقر منابع نظام سلامت هستند، نتیجه ای در پی نداشته است”.