همکاریهای مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نظام پزشکی تهران شکل میگیرد
- شناسه خبر: 10683
- تاریخ و زمان ارسال: 25 دی 1402 ساعت 09:48
- بازدید : 81
- نویسنده: Dr. Sadri
در ادامه جلسات هئیت مدیره نظام پزشکی تهران با روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران، این بار دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کل اسبق سازمان نظام پزشکی در جلسه بیست و پنجم هئیت مدیره حاضر شد و گزارش جامعی ارائه نمود.
دکتر زالی، وجود نزدیک به یک میلیون نفر اتباع خارجی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را یکی از مهمترین چالشهای دانشگاه دانست: تغییرات نقشه شیوع بیماریها و احتمال تغییرات در نیازهای موجود در تمامی سطوح ارائه خدمات، یکی از چالشهای مهم نظام سلامت ایران در آینده نزدیک خواهد بود. مهاجرت از کشور و یا انصراف از فعالیت در دانشگاه و یا مراکز درمانی، از جمله مواردی است که باید مورد توجه باشد و برای پیشگیری از آن اجرای برنامه منظم و کارآمد ضرورت دارد.
وی ادامه داد: بیشترین مراکز درمانی و پروانه دار در کل کشور را تحت پوشش داریم، ۷۹ بیمارستان که البته چهار مورد تعطیل موقت هستند و ۴۹ مرکز جراحی محدود که ۳۷ مرکز در حال حاضر فعال هستند و حدود هشت هزار مطب و دفتر کار خصوصی که در حوزه مطبها و دفاتر کار خصوصی اطلاعات ما به روز نیست و از نظام پزشکی تهران درخواست دارم در زمینه به روز کردن اطلاعات ما در این زمینه یاری کند، همچنین در منطقه تحت پوشش دانشگاه ۱۷۰۰ داروخانه داریم که از این لحاظ در ایران دارای بیشترین تعداد داروخانه هستیم.
دکتر زالی افزایش ظرفیت آموزش پزشکی را تجویزی غلط برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی در حوزه سلامت دانست و گفت: چالش اصلی ما در موضوع آموزش افزایش ظرفیت بیرویه و غیرکارشناسی تحمیل شده به ما است. در روند فعلی در یک دوره پنج ساله باید افزایش ظرفیت صد درصدی داشته باشیم و این یعنی یک دانشکده پزشکی مشابه دانشکده فعلی را بنا کنیم که عملا امکانش وجود ندارد. هیچ یک از زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری افزایش ظرفیت و بودجه لازم آن تامین نشده است. گاه مجبور شدهایم در سالن اصلی کلاسهایی با ظرفیت پانصد دانشجو برگزار کنیم. ضریب اشغال خوابگاههای ما صددرصد است و تازه ورودیهای ترم بهمن را پیش رو داریم. براساس برآوردهای دقیق و علمی انجام شده برای تامین نیازهای افزایش ظرفیت به 1620 میلیارد تومان بودجه نیاز داریم اما حتی یک ریال در این بخش به دانشگاه پرداخت نشده است.
دکتر زالی با اشاره به فعالیتهای گسترده پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی از وجود 86 مرکز تحقیقاتی و 6 مرکز رشد در این دانشگاه و راهاندازی دو مرکز رشد در آینده نزدیک خبر داد و با اشاره به ویژگیهای پارک علم و فناوری دانشگاه از اعضای هئیت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ دعوت کرد تا در آینده نزدیک از این پارک علم و فناوری دیدن کنند.
دکتر زالی با ارائه آمارهای ابتلا به فشارخون، دیابت، هایپرلیپیدمی و همین طور آمارهای مرتبط با داشتن اضافه وزن و عدم تحرک کافی در سطح دانشگاه شهید بهشتی و کل شهر تهران، میزان بالای ابتلا به این موارد و بیشتر بودن ابتلا به این موارد در تهران نسبت به متوسط کشورای را موضوعی بسیار جدی و حایز اهمیت دانست و از اعضای هئیت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ درخواست کرد در برنامههای آموزشی و بازآموزیها و اطلاعرسانی و آگاهی بخشی عمومی به این موارد توجه ویژه داشته باشند.
دکتر زالی همچنین به تلاشهای صورت گرفته درخصوص افزایش تعرفههای ارائه خدمت در بخش دولتی و خصوصی توسط روسای دانشگاهها و وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و با تشکر از موضعگیریهای صریح دکتر رئیس زاده درخصوص افزایش ظرفیتهای بیرویه آموزش پزشکی و نیز تعرفههای ارائه خدمات پزشکی ابراز امیدواری کرد در سال جاری شاهد واقعیتر شدن تعرفههای پزشکی باشیم.
در نهایت دکتر زالی با اشاره به امکان همکاریهای آموزشی، پژوهشی و اطلاع رسانی میان دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و نظام پزشکی تهران بزرگ خواستار ایجاد کارگروه مشترک و شکل گیری تفاهم نامه اجرایی این دو نهاد شد که این پیشنهاد مورد استقبال دکتر رئیس زاده و اعضای هئیت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ قرار گرفت