وزارت بهداشت منتشر کرد؛ وضعیت پزشک خانواده در دولت یازدهم
- شناسه خبر: 2229
- تاریخ و زمان ارسال: 18 تیر 1394 ساعت 01:10
- بازدید : 133
- نویسنده: mfathi
برنامه پزشک خانواده روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر که در حال حاضر ۲۸ میلیون نفر از جمعیت ایران را تحت پوشش خود دارد، از حدود ۱۰ سال قبل در کشور کلید خورد.
پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت با انتشار گزارشی از وضعیت پزشک خانواده، تغییرات صورت گرفته در روند اجرای این برنامه در شروع دولت یازدهم را مورد اشاره قرار داده است.
افزایش سرانه پزشک خانواده
بر اساس این گزارش، افزایش سرانه پزشک خانواده روستایی از ۲۱ هزار و ۳۴۶ تومان در سال ۹۲ به ۹۶ هزار و ۵۰۰ تومان در سال ۹۳ بر اساس تفاهمنامه منعقده بین معاونت بهداشت و سازمان بیمه سلامت ایران، مهم ترین اقدام دولت یازدهم در جهت تقویت برنامه پزشک خانواده روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر بود. همچنین در مدت حدود یک سال بالغ بر ۱۸۳۰ پزشک جدید برای اجرای سراسری این برنامه در مناطق محروم جذب شدند.
همچنین، افزایش تعداد پزشک خانواده از ۴ هزار و ۵۶۷ نفر در سال ۹۲ به ۶ هزار و ۳۹۷ نفر در اسفند ۹۳، یعنی جذب ۱۸۳۰ پزشک جدید برای مناطق محروم، دومین اقدام مهم دولت تدبیر و امید در این عرصه بود.
افزایش تعداد ماماها
در همین زمینه شاهد افزایش تعداد ماما برای هرچه بهتر انجام شدن این برنامه یه میزان ۳۴۸ نفر بودیم که علاوه بر افزایش تعداد ماماها از ۴ هزار و ۷۱۸ نفر در سال ۹۲ به ۵ هزار و ۶۶ نفر در سال ۹۳ نقش قابل توجهی در ارتقای کیفیت برنامه ایفا کرد.
تجهیز خانه های بهداشت
بر اساس این گزارش، ساخت و تجهیز ۲ هزار خانه بهداشت با اعتبار بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال که هزار باب آن در بهمن ۹۳ افتتاح شد و هزار باب نیز در حال اتمام است، بر روند اجرای این برنامه عظیم ملی تأثیر شگرفی بر جای گذاشته و خواهد گذاشت.
در همین راستا تاکنون شاهد تعمیر اساسی ۲ هزار و ۲۲۵ باب مرکز بهداشتی، درمانی از ۳ هزار و ۸۶۴ مرکز مجری برنامه با اعتبار بالغ بر ۷۴۸ میلیارد ریال بوده ایم. تجهیز ۳ هزار و ۲۰۳ باب مرکز بهداشتی، درمانی نیز از محل ردیف های ۷ و ۸ با اعتباری بالغ بر هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال بخش دیگری از برنامه های ساخت، تعمیر و تجهیز خانه ها و مراکز بهداشتی سراسر کشور در دولت یازدهم بوده که انجام پذیرفته است.
این گزارش می افزاید: بهبود استاندارد (تعمیر، تجهیز یا راه اندازی) ۲ هزار و ۵۷۹ محل زیست پزشک روستایی با اعتبار ۷۴۸ میلیارد ریال، بازسازی و نوسازی تجهیزات دندانپزشکی هزار و ۶۷۳ باب مرکز بهداشتی، درمانی مجری برنامه ارائه خدمات سلامت دهان و دندان با اعتبار ۶۲۶ میلیارد ریال، به کارگیری ۲ هزار و ۴۰۳ دستگاه خودرو به صورت استیجاری برای دهگردشی در مراکز مجری برنامه پزشک خانواده روستایی با اعتبار بالغ بر ۵۵۸ میلیارد ریال،در این دولت برای بهبود استاندارد (تعمیر، تجهیز یا راه اندازی) ۲ هزار و ۵۷۹ محل زیست پزشک روستایی و بازسازی و نوسازی تجهیزات دندانپزشکی هزار و ۶۷۳ باب مرکز بهداشتی، درمانی برای هرچه کیفی تر شدن برنامه پزشک خانواده در مراکز مجری برنامه هزار و ۳۷۴ میلیارد ریال هزینه شده است.
افزایش اقلام دارویی
تامین ۴۳۶ قلم دارو برای ۳ هزار و ۴۳۹ مرکز دارای داروخانه داخل مرکز با اعتبار ۲ هزار و ۳۷۸ میلیارد ریال، تامین ۵ قلم مکمل دارویی برای گروه های هدف در ۳ هزار و ۳۹۵ مرکز مجری برنامه با اعتبار ۸۳۰ میلیارد ریال، تأمین واکسن پنتاوالان برای کلیه مراکز و خانه های بهداشت، ادغام برنامه ملی کنترل بیماری ها (NCD) در برنامه پزشک خانواده روستایی و در نهایت تبدیل پرونده سلامت کاغذی به الکترونیک در هزار و ۳۴ مرکز مجری برنامه با اعتبار ۳۳۸ میلیارد ریال بخش دیگری از اهم برنامه های تحول پزشک خانواده روستایی در دولت تدبیر و امید طی سال ۹۳ بوده که انجام پذیرفته است.