افزایش ۱۰ برابری متخصصین جراحی زنان و زایمان و کاهش بیش از 93 درصدی مرگ و میر مادر ان باردار در ۴۴ سال اخیر از دستاوردهای بزرگ و غرور آمیز جامعه پزشکی کشور است.
- شناسه خبر: 10459
- تاریخ و زمان ارسال: 3 خرداد 1402 ساعت 01:33
- بازدید : 61
- نویسنده: Dr. Sadri
رییس کل سازمان نظام پزشکی در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی متخصصان زنان و زایمان با اشاره به دستاوردهای علمی و عملی کم نظیر این گروه از متخصصان پزشکی ایران از مسئولان خواست توجه ویژه ای به جامعه پزشکی ایران داشته باشند.
دکتر محمد رئیس زاده در این مراسم گفت: برگزاری کنگرهها و نشستهای علمی برای جامعه پزشکی بسیار ضروری و مهم است و باید از نقش انجمنهای علمی در برگزاری این کنگرهها تقدیر و تشکر کرد. اصلیترین سرمایه جامعه پزشکی اعتماد و اعتباری است که نزد مردم دارد و این اعتماد و اعتبار به دلیل کیفیت علمی و عملی اعضای این جامعه است که زیربنای آن هم آموزش و به روز بودن علم و دانش و تکنیکهای اعضای جامعه پزشکی است که با برگزاری کنگرهها و نشستها و کارگاهها ممکن میشود. اصلیترین توقع ما از انجمنهای علمی همین به روز نگه داشتن اعضای خود در زمینههای علمی و عملی و آشنایی اعضایشان با دانش روز دنیا است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: اهمیت سلامت مادران به عنوان رکن اصلی سلامت خانواده غیرقابل اغماض است، در کنار این موضوع بحث بارداری مهمترین و شیرینترین تجربه یک خانواده است که خدای نکرده میتواند به تلخترین تجربه خانواده بدل شود و کلید حفظ سلامتی مادران و جنین آنان در دست متخصصان محترم زنان و زایمان است که توانستهاند اقدامات درخشانی در این زمینه رقم بزنند.
دکتر رئیس زاده با اشاره به تعداد زایمان انجام گرفته در کشور گفت: در سال گذشته درمجموع یک میلیون و صد و سیزده هزار زایمان در کشور داشتیم و تمام این مادران خدمات و مراقبتهای بسیار مهم بارداری را توسط متخصصان محترم زنان و زایمان و نیز جامعه مامایی دریافت کردهاند. با توجه به موضوع مهم جوانی جمعیت باید تعداد موالید افزایش یابد. از سوی دیگر میدانیم میزان مرگ و میر زنان باردار یکی از اصلی ترین شاخصهای بهداشتی در جهان است و به این دلایل باید قدر این جامعه ارزشمند متخصص کشورمان را بیش از پیش بدانیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با ارائه آمار و مستندات به دستاوردهای جامعه پزشکی ایران اشاره کرد و گفت: ما پیش از پیروزی انقلاب در کشورمان نزدیک به 700 متخصص زنان و زایمان داشتیم که این به معنای آن بود که برای میلیون نفر جمعیت تنها 19 متخصص زنان و زایمان در دسترس بود. این آمار در سال جاری به 6310 نفر رسیده است که این رشد نه برابری را نشان میدهد و میزان دسترسی هم به عدد 74 در هر یک میلیون نفر رسیده است. همچنین از این گروه 586 نفر در پنج رشته فلوشیپی مشغول خدمت هستند که کلیه اقدامات تشخیصی و درمانی پیشرفته ی لازم در تمام شاخهها را در داخل کشور براساس جدیدترین یافتههای روز دنیا انجام میدهند. جالب است که با وجود چنین رشد تعداد پزشکان متخصص و فوق تخصص، بازهم جامعه پزشکی را متهم میکنند که بخاطر تضاد منافع مانع رشد ظرفیت پذیرش پزشکی میشود. این اتهام دروغ است و ما با آمار و مستندات ثابت میکنیم رشد کمی و کیفی در پزشکی کشورمتناسب با امکانات اتفاق افتاده است که افتخاراتش با هیچ حوزه دیگری در کشور قابل مقایسه نیست.
دکتر رئیس زاده در ادامه گفت: آنچه این آمار را تکمیل میکند و موجب مباهات و غرور جامعه پزشکی ایران است این است که میزان مرگ و میر مادران باردار در سال ۵۷ حدود دویست در هر یکصد هزار بارداری بود که امروز این آمار به حدود بیست در یکصد هزار کاهش یافته است که کاهشی ده برابری را نشان میدهد. این آمار در سطح منطقه و حتی جهان قابل افتخار است است. سازمان بهداشت جهانی هدفش را رساندن این آمار در سطح جهان تا سال ۲۰۳۰ به عدد 70 در یکصد هزار بارداری تعیین کرده است که ما همین حالا بسیار جلوتر از هدف تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی هستیم. با استناد به همین آمار میگویم در کدام یک از حوزههای دیگر ما چنین دستاورد و چنین پیشرفتی را شاهد بودهایم؟ مسئولان باید قدر زحمات تک تک این متخصصان و جامعه مامایی را که چنین نتایج شگرفی را رقم زدهاند بدانند .در نقطه مقابل شاهد این هستیم تلاش برای سادهانگاری شغل پزشکی و مسئولیت حرفهای پزشکان میشود و تلاش میشود حوزه پزشکی با سایر مشاغل مقایسه شود. اینجا میخواهم از برخی مسئولان بپرسم ارزش سلامتی یک خانم باردار وبار مسولیت پزشک در مقابل آن را با هیچ چیز دیگری میتوانند مقایسه کند؟ قطعا نمیتوانند پس نباید هیچ شغل دیگری را با حرفه پزشکی مقایسه کنند.هر چند همه مشاغل ارزشمند و مورد نیاز است. بدانید چنین سادهانگاری متاسفانه به کلیت سیستم سلامت کشور آسیب میرساند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی در انتهای صحبتهایش با تشکر دوباره از متخصصان زنان و زایمان گفت: درخواستم از کلیه پزشکان این است که دو مورد را که زیربنای حفظ جایگاه پزشکی است رعایت کنند، اولی حفظ کیفیت آموزشی و به روز بودن دانستهها و تکنیکها است و دیگری تعهد حرفهای و التزام به اخلاق پزشکی. عدم رعایت این دو اصل باعث به خطر افتادن جایگاه پزشکان در جامعه و حتی نزد خود پزشکان میشو