اولین هدف کوتاه کردن دست مداخله گران غیرحرفهای و غیرپزشک از این حوزه است
- شناسه خبر: 9590
- تاریخ و زمان ارسال: 4 تیر 1401 ساعت 09:39
- بازدید : 370
- نویسنده: Dr. Sadri

دکتر سید موید علویان در خصوص این جلسه گفت:« در این جلسه مروری بر فعالیتهای اتاق فکر زیبایی نظامپزشکی تهران بزرگ انجام شد و چالشهای موجود و نحوه تقویت اتاق فکر بررسی شد. باید بگویم در بحث پزشکی زیبایی وضعیت ارائه خدمات دچار نابهسامانی های خاصی است و متأسفانه یکی از مشکلات اصلی این است که برخی افراد فعال در این حوزه صلاحیت حرفهای ندارند و پزشک نیستند که این امر قطعا بر سلامت جامعه تاثیرات منفی میگذارد. اینگونه افراد حتماً باید کنترل شوند و با آنها برخورد شود. از طرف دیگر خدمات حوزه خدمات زیبایی به دلیل گستردگی خاص که دارد توسط فارغالتحصیلان رشتههای مختلف پزشکی ارائه میشود و بحث مهم در این میان حدود اختیارات و میزان مهارتها و تخصصهای فعالان هر حوزه است که باید به صورت علمی و دقیق بررسی و قانونمند شود.»
دکتر علویان در ادامه گفت:«با بررسی عملکرد کشورهای جهان در این حوزه میبینیم باید دقت و نظارت خاصی حاکم باشد. ما میدانیم این حوزه مورد حمایت دولت و پوشش بیمه نیست و نباید هم باشد ولی دولت باید بر آن نظارت دقیق و کامل داشته باشد و باید براساس اسناد بالادستی و کوریکولوم ها میزان صلاحیت و حدود اختیارات رشتههای مختلف مشخص باشد و حیطههای آموزشی دقیقاً قانونمند شده و افراد کاملاً توانمند شوند و این توانمندی باید توسط سازمان نظام پزشکی ارزشگذاری و تایید شود.»
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ گفت:« در حوزه ارائه خدمات سلامت مهم است که خدمات برای مردم در دسترس بوده و معتبر و اثربخش باشند و درعینحال بتوانیم مردم را درقبال هزینههای آنها محافظت کنیم و پرداختی از جیب افراد در پایینترین حد باشد اما این مورد درمورد پزشکی زیبایی تاحدودی متفاوت است. خدمات زیبایی باید حتما در جامعه کنترل شوند. مهمترین موضوع در این حوزه فرهنگسازی است اما فرهنگسازی بهتنهایی پاسخگو نیست برای همین باید ابزارهای مختلفی مثل محدودسازی از طریق هزینهها بکار گرفته شود در خدمات زیبایی نباید بهدنبال ارزان شدن خدمات بود. درواقع گران بودن خدمات زیبایی هم باعث جلوگیری از اقدامات بیدلیل و بینتیجه و غیرقابلبازگشت میشود و همچنین باعث افزایش سهم دولت از طریق مالیاتها است که میتواند در حوزههای دیگر بکار گرفته شود. در کل حوزه زیبایی باید حتما توسط سازمان نظامپزشکی، وزارت بهداشت و انجمنهای علمی مورد رصد باشد و یافتههای روز و شیوههای عملکردی جهانی در آن موردنظر قرار گیرد و نظارت دقیق و فرهنگسازی مناسب در این خصوص صورت بگیرد.»
در ادامه دکتر نیکو مرام گفت:«نکات کلیدی را آقای دکتر علویان اشاره کردند. در تکمیل حرفهای ایشان باید بگویم در بررسیهای کارگروه هیچ کشوری را نیافتیم که اعمال جراحی زیبایی در آنها ترویج و تبلیغ برای گسترش بی رویه داشته باشند، اگرچه زیبایی حق مردم است و مردم دنبال آن هستند و نمیشود جلوی انرا گرفت ولی باید به شیوه هوشمندانه ای از گسترش بی رویه ان جلوگیری کرد. البته اینجا بیشتر منظور اعمال جراحی تهاجمی است که عموماً برگشتناپذیر بوده و اقدامات مداخلهای کم تهاجمی که اثرات موقت دارند مدنظر نیستند. در حوزه جراحیهای برگشتناپذیر هیچوقت دولتها بهدنبال شیوع و رواج نیستند چراکه بار هزینهای را متوجه سیستم میکند و و عوارض اینگونه جراحیها هم ممکن است به سیستم درمانی کشور تحمیل شوند. در همهجای دنیا برخلاف شیوههای درمانی که دولتها میخواهند سهم پرداختی از جیب مردم را کاهش و پوشش بیمهای را افزایش دهند، در حوزه زیبایی طور دیگری عمل میکنند.»
رئیس اتاق فکر پزشکی زیبایی نظام پزشکی تهران بزرگ گفت:« درکل باید بگویم که در جهان امروز با ۳ اصل کلی اعمال جراحی زیبایی کنترل میشوند: اول با گران سازی اینگونه اعمال مخالفت نمیشوند چرا که یک عامل بازدارنده است دوم اینکه افرادی میتوانند در این حوزه فعالیت کنند که دورههای طولانیتری را بگذرانند و در واقع صاحبان فرآیند ارائه این خدمات در سنین بالاتر و با تجربه بیشتر اجازه انجام این فعالیتها را دارند و سوم اینکه تمام ابزارهای قانونی برای کنترل و ضابطهمند کردن حوزه بهشدت بهکارگرفته میشوند و نظارت دقیق بر آن وجود دارد.
دکتر نیکومرام گفت:« اتاق فکر پزشک زیبایی با پیشنهاد دکتر علویان تشکیل و خوشبختانه اکثریت گروههای فعال این حوزه اعم از پزشکان عمومی، متخصصان پوست، جراحان پلاستیک، جراحان گوش و حلق و بینی، جراحان عمومی، متخصصان رشته های چشم و زنان و زایمان و سایر تخصصها در آن حضور دارند. هدف هم رسیدن به راهحلهای مشورتی برای رئیس نظامپزشکی تهران و چگونگی اجرا و تطبیق آن ها با قوانین موجود توسط ایشان است. در آغاز اتاق فکر با چالشهای زیادی روبهرو بود ولی درحالحاضر با هماهنگی بهتر در مسیر مناسب حرکت میکند و اولین هدف تعیین شده هم کوتاه کردن دست مداخله گران غیرحرفهای و غیرپزشک از این حوزه است. متأسفانه شاهد لجامگسیختگی در حوزه تبلیغات در فضای مجازی هستیم. پیشنهاد ما این است که رئیس نظامپزشکی تهران بزرگ با هماهنگی رئیسکل سازمان از پلیس فتا یا سایر ارگانهای نظارتی خواستار برخورد با تبلیغات غیرپزشکان و افراد فاقد صلاحیت شوند. درحالحاضر امکان نظارت بر پزشکانی که در این حوزه ارائه خدمات میدهند وجود دارد ولی درمورد غیر پزشکان اینگونه نیست. خدمات پزشکی و دندانپزشکی زیبایی باید توسط پزشکان و دندانپزشکان ارائه شود و هر گونه ارائه خدمت در این حوزه توسط غیرپزشک و دندانپزشک مربوطه به هر نحو حتی تحت عنوان مشاوره یا بیماریابی ممنوع است و باید قاطعانه با آن برخورد شود. موضوع مهم دیگر هم بحث آموزش در این حوزه است که کلیه فعالان حوزه زیبایی باید حتما آموزشهای مهارتی لازم توسط نهادهای معتبر را بگذرانند و آموزش آنها ارزیابیشده و مجوزهای لازم در این زمینه را دریافت کنند.»