دومین همایش سراسری پزشک خانواده با حضور 1800 پزشک برگزار شد
- شناسه خبر: 3508
- تاریخ و زمان ارسال: 8 دی 1395 ساعت 02:07
- بازدید : 172
- نویسنده: mfathi
دومین همایش سراسری پزشک خانواده با حضور مسوولان نظام سلامت کشور و 1800 نفر از همکاران پزشک 8 تا 10 دیماه در مرکز همایشهای رازی برگزار شد.
در افتتاحیه این همایش دکتر حریرچی قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، دکتر پیوندی رییس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و رئیس این همایش و جمعی دیگر از مسوولان و اعضای هیت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ حضور داشتند.
در بسته سیاست گذاری کشورهای پیشرفته پزشک خانواده محور اصلی است
در ابتدای مراسم افتتاحیه دکتر شهرام یزدانی دبیر علمی دومین همایش سراسری پزشک خانواده، ضمن تاکید بر نقش پزشک خانواده در بهبود نظام سلامت کشور، بیان کرد: پزشک خانواده از هرمنظری تنها راه تحقق اهداف و معیارهای نظام سلامت برای بهبود وضعیت، کنترل منابع، هزینه اثربخشی و… است.
دکترشهرام یزدانی با اشاره به نقش کلیدی پزشک خانواده در سیاست گذاری های حوزه بهداشت و سلامت، تصریح کرد: در بسته سیاست گذاری کشورهای پیشرفته پزشک خانواده محور اصلی است و خوشبختانه طی یک دهه گذشته کشور ما نیز به این مهم توجه داشته و گفتمان های لازم برای پیاده سازی و اجرای این طرح انجام شده است.
دبیر علمی دومین همایش سراسری پزشک خانواده گفت: در بخشی از نظام سلامت کنونی کشور، جایگاه پزشک خانواده و توسعه آن در شبکه بهداشتی صورت گرفته اما اقدامات انجام شده به هیچ وجه کامل نیست؛ چراکه امروزه وضعیت ما در این حوزه علی رغم تلاش های مسئولین، از کشورهای منطقه عقب تر است.
به گفته وی شروع گفتمان ها برای گسترش طرح پزشک خانواده جای امیدواری برای به ثمر نشستن آن دارد اما باید گفت که پیمودن این مسیر نیاز به حمایت های جدی مسئولین و همکاران دارد.
دکتریزدانی، توجه به ابعاد مختلف پزشک خانواده اعم از تربیت متخصصین این حوزه، تبیین جایگاه آن و… را ضروری خواند و افزود: سرمایه گذاری برای ادامه طرح پزشک خانواده قطعا بازگشتی چند برابری دارد.
وی اظهار داشت: بکی از اهداف اساسی چنین کنگره هایی اثبات این مطلب است که تمامی خدمات ارائه شده در طرح پزشک خانواده مبتنی بر دانش بوده و تمام همکاران به صورت کاملا علمی وظایف خود را انجام می دهند.
دبیر علمی دومین همایش سراسری پزشک خانواده درپایان با اشاره به استقبال قابل توجه پزشکان از اولین کنگره پزشک خانواده، خاطرنشان کرد: با توجه به طیف گسترده مخاطبین این همایش و بازخوردهای مثبت آنان، همایش امسال براساس نیازسنجی در سطح شبکه های بهداشت و درمان برنامه ریزی شده و از اساتید به نام برای ارائه آخرین اطلاعات دعوت شده تا طی 3 روز مطالب لازم برای همکاران ارائه شود.
حاکمیت در بحث بهداشت و درمان موظف به ایجاد منابعی برای ارائه خدمات نظام سلامت است
در ادامه مراسم افتتاحیه دکتر پیوندی رییس سازمان نظام پزشکی تهران و رئیس همایش توجه به آخرین یافته های علمی دنیا و ارائه آن به همکاران را یکی از وظایف اصلی سازمان نظام پزشکی دانست و اظهار داشت: براساس قوانین کشور، دولت و حاکمیت در بحث بهداشت و درمان موظف به ایجاد منابعی برای ارائه خدمات نظام سلامت به مردم است.
دکتر پیوندی افزود: خوشبختانه بعد از سه دهه غفلت درنظام سلامت، در دولت یازدهم با همکاری تمام ارگان های نظام سلامت و شروع طرح تحول از اردیبهشت سال 93، برخی از دغدغه های مردم کاهش یافته و علاوه بر آن استفاده بهتری ازز توانایی همکاران شد، هرچند که نمی توان انتظار داشت که همه مشکلات به زودی از بین برود.
رییس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ، ضمن اشاره به نتایج مثبت طرح تحول سلامت، بیان داشت: علی رغم تلاش های انجام شده، هنوز تا رسیدن به وضعیت ایده آل فاصله زیادی داریم که لازم است با همدلی و همراهی تمام همکاران، علاوه بر هموار کردن مسیر ، در کاهش چالش های این حوزه هم اقدامات موثری انجام داد.
وی با تاکید بر سیاست های رهبری به عنوان یکی از اسناد معتبر بالادستی، گفت: تنها حرف از این سیاست ها کفایت نمی کند بلکه باید با راهبردهای مشخصی به صورت علمی در این عرصه تلاش کرد و طبق فرموده رهبری باید وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی با بیمه کارآمد درصدد حل مشکلات باشد که پزشک خانواده مهمترین راهکار حل مسائل و چالش هاست.
دکترپیوندی با بیان اینکه پزشک خانواده در تماس اولیه با بیمار، نقش میانجی بین مردم و مسوولین بوده، تصریح کرد: برای اجرای دقیق و توسعه طرح پزشک خانواده ، باید پس از پیاده سازی آن در شهرهای کوچک تر مشکلات و چالش های آن به دقت بررسی و درنهایت به شهرهای بزرگ تر و از جمله تهران ختم شده تا با ایجاد آرامش نسبی به نظام مستدام کم هزینه متکی باشد.
هر لحظه بدهی میلیاردی درحال افزایش است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرای عمومی طرح پزشک خانواده را موجب کاهش هزینه ها، رضایت مندی مردم و تجلی نقش محوری پزشک خانواده دانست و افزود: مواجه با بدهی های سنگین سازمان های سه گانه بیمه گر، جامعه پزشکی را دچار مشکلات بسیاری کرده که هرلحظه هم این بدهی میلیاردی درحال افزایش است.
رییس سازمان نظام پزشکی تهران در ادامه، با بیان اینکه علی رغم بدهی سازمان های بیمه همکاران همچنان درحال ارائه خدمت بدون هیچ کم و کاستی هستند، یادآورشد: تلاش پزشکان با وجود بدهی ها دلیلی بر بی توجهی سازمان های بیمه به پرداخت بدهی خود نبوده و متاسفانه برای این تعویق منطق های قابل دفاعی هم ارائه نمی کنند.
دکترپیوندی فضای متشنج پیرامون جامعه پزشکی را یکی دیگر از چالش های این حوزه عنوان کرد و گفت: متاسفانه برخی بدون اطلاع از تمایز بین قصور و عارضه پزشکی، نظرات غیرکارشناسی خود را درجامعه اشاعه می دهند که با ایجاد فضای منفی جامعه پزشکی را مورد مواخذه قرارداده و دراین بین مردم و بیماران بیش از همه متضرر می شوند.
وی درپایان با تاکید بر تببین بین قصور و عارضه برای عموم جامعه، خاطرنشان کرد: امیدواریم با پاسخ های منطقی از ادامه این روند جلوگیری شده و این مسیر اصلاح شود.
ایران در رتبه ۱۵۳ هزینه های حکومتی در حوزه سلامت است
قائم مقام وزارت بهداشت درمراسم افتتاحیه دومین همایش سراسری پزشک خانواده، درباره کارنامه 31 ماه طرح تحول، گفت: امروزه شاهد اظهارنظرهای عجیب برخی افراد درمورد طرح تحول هستیم درحالی که طبق بررسی های و آمارهای موجود بسیاری از ادعاها بی مورد است.
دکتر ایرج حریرچی با اشاره به پیشرفت کشور طی 30 سال گذشته از لحاظ شاخص توسعه انسانی، بیان کرد: براساس مطالعات انجام شده آماری از 32 سال منتهی به 2012، شاخص توسعه انسانی در کشور ما از 742/0 به یک رسیده که نشان دهنده رشد سالانه 6/1 درصدی است که تقریبا بیش از دوبرابر متوسط جهانی رشد داشته است.
سخنگوی وزارت بهداشت سلامت و طول عمر، میزان سطح سواد و آموزش و همچنین سطح زندگی مردم از درآمد ناخالص ملی را سه عنصر اصلی سلامت خواند و تصریح کرد: طی 32 سال منتهی به 2012، کشور ما از لحاظ رفع موانع HGI، از بین 195 کشور، پس از کره در رتبه دوم قرار دارد که یکی از نشانه های اصلی آن کاهش مرگ کودکان زیر 5 سال از 178 به 19 درهرهزارنفر است.
قائم مقام وزارت بهداشت، اظهارکرد: متاسفانه کشور ما در حوزه پرداخت از جیب مردم به عنوان یکی از شاخصه های عدالت در سلامت رتبه 159 و از لحاظ سهم سلامت از بودجه حکومتی رتبه 153 را داراست.
وضعیت نامطلوب کشور در زمینه ضریب تخت بیمارستانی
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب کشور در زمینه ضریب تخت بیمارستانی، بیان کرد: درحال حاضر ضریب تخت بیمارستانی به ازای هزارنفر جمعیت، 7/1 بوده و حتی از برخی کشورهای منطقه هم کمتر است.
دکترحریرچی گفت: با مقایسه هزینه های نظام سلامت در سال های اخیر می توان گفت که علی رغم اقدامات بسیار موثری که انجام شده، هزینه های نظام سلامت افزایشی نداشته و دراوج هزینه های آن حتی کمتر از سال های قبل از اجرای این طرح بوده است. و به طور کلی سهم بهداشت در قانون بودجه کشور از سال 92 تا 95 به ترتیب 12 – 11 – 10 و 9 درصد از کل بودجه کشور بوده است.
وی روند اعتبارات مصوب از محل هدفمندی یارانه ها برای بخش بهداشت را از سال 93 تا 95 به ترتیب 6 هزار و 250 میلیارد، 4 هزار و 250 میلیارد و 4 هزار میلیارد عنوان کرد و یادآورشد: علی رغم تورم کشور بودجه این بخش کاهش داشته و لازم به ذکر است که علی رغم مصوبات در سال 93، 6 هزار و 50 میلیارد ، در سال 94، 3 هزار و 386 میلیارد و در سال 95 فقط هزار و 10 میلیارد تومان داده شده است اما با وجود این مشکلات حتی ذره ای از تعهدات ما کم نشده است.
کاهش پرداختی از جیب مردم به 6/40 درصد
قائم مقام وزارت بهداشت درادامه از تشکیل پرونده الکترونیک برای 52 میلیون ایرانی خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر موارد ذکر شده یکی از مزایای طرح تحول کاهش پرداختی از جیب مردم به 6/40 درصد در سال 2014 بوده که از متوسط 30 سال گذشته 10 تا 18 درصد کاهش داشته است.
دکترحریرپی درپایان خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت بیمه ای کشور پس از اجرای طرح تحول گامی موثر درجهت افزایش دسترسی به خدمات بوده است که در 20 درصد جامعه فقیر این پوشش بسیار بیشتر از سایراقشارجامعه بوده است.
گفتنی است در این همایش سه روزه که توسط سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با مشارکت ۲۰۰ نفر از اساتید برجسته رشته های مختلف پزشکی و حدود 1800 نفر از همکاران پزشکابرگزار شد، ۲۰۰ عنوان از مباحث برگزیده بسته آموزشی پزشکان خانواده مصوب وزارت بهداشت ارایه شد.