دکتر پیوندی در نخستین آیین نکوداشت یاوران سلامت: مشارکتهای مردمی و کمک خیرین در بخشهای مختلف تبدیل به یک فرهنگ بی بدیل و گرانسنگ شده است
- شناسه خبر: 3068
- تاریخ و زمان ارسال: 9 خرداد 1395 ساعت 12:53
- بازدید : 163
- نویسنده: mfathi

دکتر پیوندی در نخستین آیین نکوداشت یاوران سلامت اظهار داشت: کمک به همنوعان و دستگیری از نیازمندان بر اساس آموزه های متعالی اسلام در ژرفای فرهنگ و باور مردم نیکوکار ایران ریشه دارد. نیکوکاری ایرانیان در گذر زمان از تلاش فردی به نهضت اجتماعی بدل شده است و انگیزه های والای نیکوکاران توام با تدبیر و زمان شناسی و دوراندیشی ایشان، برکات کم نظیری به مشارکتهای مردمی داده است.
وی افزود: گذار از کمکهای فردی در زمینه تامین نیازهای اولیه همچون خوراک و پوشاک به حمایتهای سازمان یافته در زمینه توسعه زیرساختهای علمآموزی و تامین سلامت همچون احداث مدرسه و بیمارستان و تامین تجهیزات تخصصی، از مصادیق بالندگی مشارکتهای مردمی در ایران اسلامی است.
رییس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ در ادامه گفت: این آیین نکوداشت، اولین مراسمی است که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بمنظور قدردانی و بزرگداشت خدمات ارزشمند همه عزیزانی برگزار می شود که در حوزه سلامت ما را یاری کردند و بدون تردید بدون کمک و یاری شما عزیزان ما نمی توانستیم خدمتی در شان مردم شریف کشورمان ارایه دهیم.
وی با اشاره به ایجاد تشکلهای مختلف در بین خیرین که زمینه ساز درک بهتر نیازهای نظام سلامت می شود، خاطرنشان کرد مشارکتهای مردمی و کمک خیرین در بخشهای مختلف تبدیل به یک فرهنگ بی بدیل و گرانسنگ شده که مایه افتخار است.
دکتر پیوندی تاکید کرد:برخی از خیرین و مؤسسات خیریه علاوه بر کمک های مستقیم خودشان، در سازماندهی و توسعه مشارکتهای مردمی به ویژه از منظر فرهنگسازی برای دعوت آحاد مردم به امور خیریه، انسجام و هم افزایی میان خیرین، تسهیل در ارتباط میان خیرین و نهادهای خدماتی مسؤول و هدایت کمکهای مردمی به سوی نیازها و اولویتها نقشی بی بدیل ایفا کرده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سلامت را از نیازهای اساسی و حقوق همگانی برشمرد و با بیان این که نظام سلامت با محدودیت های زیادی مواجه است گفت: خدمات درمانی بسیار پرهزینه و تامین زیرساختهای آن مستلزم سرمایه گذاریهای هنگفت است وکاستی های دیرین نظام تامین مالی سلامت در کشور در نتیجه سهم ناکافی سلامت از بودجه عمومی و ناکارآمدی بیمه ها طی 2-3 دهه گذشته سبب شده که علیرغم توجه ویژه دولت یازدهم به حوزه سلامت، جبران کاستیها در مدت کوتاه امکان پذیر نباشد. بنابراین حوزه سلامت از جمله اولویتهای مشارکتهای مردمی به شمار می آید.
دکتر پیوندی در ادامه خاطرنشان کرد: خیرین با مشارکت در حوزه سلامت، عملا جزو گروه پزشکی به شمار می آیند و در صواب و احساس رضایتی که جامعه پزشکی در ارایه خدمات به هم میهنان دارند سهیم و شریک هستند. برای ارایه خدمات پزشکی غیر از تحصیل دانش و مهارت و اخلاق پزشکی، راه دیگری هم وجود دارد و آن هم مشارکت خیرین گرامی در تامین منابع سلامت است.
وی اظهار امیدواری کرد که در آینده ای نه چندان دور، در سایه همدلی روزافزون دولت و مردم، نظام سلامت به گونه ای سامان یابد که بیماران جز رنج بیماری دغدغه ای نداشته باشند و آحاد جامعه در مواقع نیاز از بهترین خدمات درمانی بهره مند شوند و از خیرین برای مشارکت در زمینه های جدید مانند توسعه خوابگاه های دانشجویی و توسعه فعالیتهای علمی از طریق راه اندازی زیرساختهای تحقیقاتی، تامین گرانتهای پژوهشی و جوایز علمی برای تولید دانش و فن آوری نیز استفاده کرد.
دکتر پیوندی در ادامه گفت: همانطور که خیرین بزرگوار تا به حال پا به پای جامعه پزشکی در تامین سلامت مردم مشارکت کرده اند، مشارکت این عزیزان با دانشمندان و محققان و پزشکان در پیشرفت علم و دانش و فنآوری هم ممکن و پسندیده و ضروری است. مشارکت خیرین در پیشرفت علم در دنیا دارای نمونه های موفق بسیاری است.
وی تاکید کرد: خیرین با انگیزه مقدس و با مشارکت مادی و معنوی پربرکت، بستر ساز رشد علمی و همین طور مشوق دانشمندان و پزشکان خواهند بود.
دکتر پیوندی در ادامه اظهار داشت: مصمم هستیم با همیاری شما بزرگواران زمینه مشارکت عموم مردم را نیز تسهیل کنیم تا هر کس به تناسب توان خود امکان مشارکت در رفع نیازهای بهداشتی و درمانی هم میهنان و هم نوعان و هم کیشان خود را بیاید.