وزیر بهداشت در نشست اهداف توسعه پایدار عنوان کرد:پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر اولویت اصلی جلوگیری از مرگ و میر زودرس در ایران
- شناسه خبر: 2282
- تاریخ و زمان ارسال: 1 مرداد 1394 ساعت 09:12
- بازدید : 145
- نویسنده: mfathi
وزیر بهداشت در نشستی با مدیرکل سازمان بهداشت جهانی به تشریح دستاوردهای قابل توجه ایران در مولفه های اهداف توسعه هزاره پرداخت.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در نشست اهداف توسعه پایدار با تمرکز بر پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر که با حضور مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، مدیر کل منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت برگزار شد ضمن مرور رویکرد توسعه پایدار و نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نخست، مایلم احساس خوشوقتی خود را جهت حضور شما میهمانان ارجمند در تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران اعلام نمایم و مراتب خیر مقدم و سلام گرم جناب آقای دکتر روحانی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران را خدمتتان ابلاغ کنم.
دکتر سید حسن هاشمی گفت: حضور شما در کشور عزیز ما در هنگامه توافق تاریخی بر جام هسته ای ایران با جامعه جهانی صورت می گیردکه افق های جدید و متنوعی را در تعامل سازنده با جامعه بین الملل به ارمغان می آورد و نشان می دهد مهم ترین بحران ها نیز با گفت و گو و تعامل سازنده قابل حل هستند. این مهم در زمینه نظام سلامت نیز صادق است.
وی ابراز امیدواری کرد: فضای سازنده فعلی به یادگیری ما در ایران از تجربیات بین المللی کمک کند و تجربیات ما نیز بتواند در این فضای جدید در بهبود سلامت مردم دنیا، با محوریت سازمان جهانی بهداشت مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر هاشمی گفت: علاقه دارم بر این نکته تاکید کنم که در بازه زمانی 15 سال گذشته که اهداف توسعه هزاره توسط سازمان ملل متحد مورد پذیرش واقع شد، علیرغم تحریم های ناجوانمردانه علیه کشور که متاسفانه مولفه های نظام سلامت کشور را نیز آماج اثرات نامطلوب خود قرار داد، دستاورد های نظام سلامت ایران در زمینه کاهش مرگ و میر مادران باردار، مرگ و میر نوزادان و کودکان و همچنین مبارزه موثر با بیماریهای ایدز، سل، مالاریا و سایر بیماریهای عفونی، بسیار قابل توجه بوده است.
مالاریا در ایران ریشه کن شده است
وی یادآور شد: به عنوان نمونه، مالاریا که حتی یک دهه پیش در ایران هزاران قربانی می گرفت و من با افتخار اعلام می کنم که کمتر از 250 مورد مالاریا در حال حاضر در کشور ما وجود دارد و این بیماری در ایران ریشه کن شده است. وضعیت دستاوردهای ایران در سایر مولفه های اهداف توسعه هزاره نیز قابل توجه است و اصولا کشور ما هم راستا با جامعه بین الملل به تحقق این اهداف و عرضه موثر تجربیات خود به سایر کشورها متعهد است.
وی خطاب به دکتر چان گفت: از شروع تکاپوی بین المللی در تعریف اهداف توسعه پایدار و تعیین گزینه های مطلوب پس از سال 2015 ، جمهوری اسلامی ایران به تعیین اهدافی عملیاتی و مبتنی بر شواهد در تعیین و تحقق نگرش توسعه همه جامعه و محوریت سلامت متعهد بوده است.
ایران تا سال 2025 به رتبه ممتاز منطقه و جهان اسلام در حوزه سلامت دست می یابد
وی ادامه داد: حال که این اهداف در بازه زمانی کوتاهی پس از این، در شهریور ماه جاری توسط تمامی اعضای سازمان ملل متحد به تصویب خواهد رسید، با افتخار اعلام می کنم که ج.ا.ایران براساس قانون اساسی، برنامه های پنج ساله توسعه ملی، اسناد بالادستی و اراده و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، به دستیابی به موقعیتی ممتاز در تمامی زمینه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی پایبند است و در نظر دارد تا سال 2025 الهام بخش در جهان اسلام و ممتاز در منطقه باشد.
دکتر هاشمی با بیان اینکه ما معتقدیم اهداف پیشنهادی توسعه پایدار(SDG) بستر مناسبی جهت فراهم آوری چارچوبی مستند و قابل اندازه گیری برای دستیابی به جامعه مطلوب تر بشری به وجود می آورد، گفت: از اینروست که برخی اهداف فرعی مرتبط با هدف توسعه پایدار شماره سه مرتبط با سلامت، از سالها پیش براساس برنامه جامع و ملی در کشورمان در حال اجرا هستند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید از ابتدا بر اساس شواهد و باور ژرف به اهمیت سلامت، سلامت را به عنوان اولویت اصلی خود معرفی نمود، گفت: در مقام عمل نیز، هم راستا با راهکارهای سازمان جهانی بهداشت، نسبت به تحقق پوشش همگانی سلامت، به عنوان جامع ترین مفهوم تحقق عادلانه خدمات با کیفیت سلامت، فارغ از دغدغه های مالی همت گمارد.
دسترسی شهروندان به خدمات سلامت با بیمه شدن 10 میلیون نفر
دکتر هاشمی با اعلام اینکه با سربلندی و افتخار اعلام می کنم که در قالب طرح تحول سلامت که از اردیبهشت ماه 1393 در ایران آغازشده است، با هدف تحقق پوشش همگانی سلامت، بیش از 10 میلیون نفر بیمه شده اند و دسترسی و کیفیت خدمات سلامت و رضایتمندی شهروندان افزایش یافته است.
وزیر بهداشت حاضران را خطاب قرار داد و گفت: سرکار خانم دکتر چان و سایر عالیجنابان ، ساعات آینده در مراسم رونمایی از سند ملی پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر که به همت کمیته ملی تهیه شده است با حضور ذی نفعان مختلف از سایر وزارت خانه و سازمان های ملی مرتبط شرکت خواهید نمود.
وی عنوان کرد: مشارکت مردم و تبلور مسئولیت پذیری تک تک شهروندان در احساس مسئولیت نسبت به سلامت خویش، به عنوان اصلی متعالی در محور وظایف وزارت بهداشت قرار دارد. به عنوان مثال، پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر، به عنوان عامل اصلی مرگ و میر زودرس ایرانیان، به عنوان یکی از اولویت های اصلی نظام سلامت ایران در دولت یازدهم مطرح بوده است.
مدل ایران الگویی پیشرو برای سایر کشورها در کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری غیرواگیر
وی با اینکه به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، مسئولیت این کمیته را برعهده دارد و تعهد سیاسی و عملیاتی دولت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه را تا رسیدن به هدف کاهش 25درصدی مرگ و میر در اثر بیماری های غیرواگیر اعلام می دارد، گفت: رجاء واثق دارم که مدل ایران در زمینه می تواند به عنوان الگویی پیشرو در سطح منطقه مدیترانه شرقی و سایر کشورها مورد توجه قرار گیرد.
دکتر هاشمی بیان کرد: این دو مثال به همراه سایر اهداف در هم تنیده و به هم مرتبط که در اهداف توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته اند، از اولویتهای نظام سلامت ما هستند و با اعتقاد عمیق به برنامه ریزی حرکت به سوی تحقق این اهداف، به منظور بهبود سلامت مردم عزیز ایران، ما آماده ایم تجربیات خود را با جهان به اشتراک گذاریم.
وی با ابراز خرسندی از حضور دکتر چان و آقای دکتر علوان، مدیر محترم منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در ایران، در هنگامه ای که بیشترین بحث ها مبنی بر تصویب اهداف توسعه پایدار در حال انجام است، گفت: این حضور فرصت مناسبی است که دیدگاه های سازمان جهانی بهداشت از زبان بلند پایه ترین مقام سلامت جهان مطرح شود و دغدغه ها، فرصت ها، چالش ها و نکاتی که کشورهای جهان و منطقه با آنها در تحقق این اهداف مواجه اند با شما دست اندرکاران ارشد نظام سلامت ایران به اشتراک گذارده شود.
تفکر جهانی و عملکرد بومی با محوریت سلامت لازمه توسعه پایدار همه جانبه
دکتر هاشمی گفت: تجربیات چند دهه سازمان جهانی بهداشت و به ویژه بحران اخیر ابولا و Mers-Co نشان داد که مقوله سلامت به مرز پای بند نیست و از این روست که تفکر جهانی و عملکرد بومی، با محوریت سلامت، لازمه توسعه پایدار همه جانبه است.بی تردید رویکرد نوین به تهیه اهداف توسعه پایدار و جامعیت آنها که ابعاد گوناگون توسعه اعم از نظام سلامت و سایر نظامها را در بر می گیرد، نویدی بر رویکرد همه جانبه به بهتر زیستن انسانهاست و یقین دارم حضور خانم دکتر چان در کشور و سخنان ایشان ما را در درک بهتری از این اهداف یاری خواهند نمود.