وزیر بهداشت در گردهمایی مدیران شرکت های دانش بنیان: دو برابر شدن صادرات محصولات پزشکی
- شناسه خبر: 2473
- تاریخ و زمان ارسال: 25 شهریور 1394 ساعت 11:00
- بازدید : 114
- نویسنده: mfathi
وزیر بهداشت از دو برابر شدن صادرات محصولات پزشکی بعد از تشکیل شورای فناوری در این وزارتخانه خبر داد.
دکتر سیدحسن هاشمی در اولین گردهمایی مدیران شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت ضمن قدردانی از رئیس جمهور به دلیل حضور در جمع علمی و خیرمقدم به ایشان و همراهان وی گفت: جمعی که در این گردهمایی حضور دارند عزیزانی هستند که در حوزه سلامت در شرکتهای دانشبنیان درصدد افتخارآفرینی برای اقتصاد کشور و کارآفرینی هستند.
وزیر بهداشت گفت: در کشورهای کمتر توسعه یافته ارزش افزوده را در معادن و ذخایر زیرزمینی جستجو میکنند در حالی که در کشورهای توسعه یافته ارزش افزوده در دانش، فناوری و انسانهای فن آور معنا میشود و انسان فناور در خلق ارزش افزوده بیشتر از منابع طبیعی توانمند است.
دکتر هاشمی ادامه داد: در حال حاضر برخی از داروهای نوترکیب در بازارهای جهانی به 3 هزار دلار به فروش میرسد که یک گرم از این دارو معادل قیمت چند صد بشکه نفت خواهد بود.
رویکرد فن آورانه و کارآفرین، رسالت جدید دانشگاههای علوم پزشکی
دکتر هاشمی گفت: در کشور ایران بعد از آموزش و پژوهش در دهه 90 وارد فاز سوم شدهایم، یعنی رویکرد فناورانه و کارآفرین به عنوان محور رسالت دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است و تعداد ثبتهای بینالمللی و توان رقابت محصولات تولید داخل با دانش فنی بالا در بازار جهانی دلالت از ظهور این موج دارد.
وزیر بهداشت اظهار امیدواری کرد که در آینده نه چندان دور ، ایران در زمره کشورهای پیشرفته قرار خواهد گرفت به طوری که در ده تا بیست سال آینده شاهد حضور محصولات جدید با تکنولوژی بالا در بازارهای جهانی خواهیم بود.
دکتر هاشمی تحقق این هدف را مستلزم انجام اقدامات ضروری در این حوزه دانست و ضمن قدردانی از تلاشهای دولت برای فراهم کردن ابزارهای لازم برای این توفیق گفت: یکی از مهمترین ابزارها کارآفرینی و تربیت نیروهای کارآفرین در قالب شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: اگر در دهه گذشته شاهد حضور افراد متخصص ایرانی در صحنههای بینالمللی بودهایم اینک وقت آن رسیده است که با حمایت دولت شاهد حضور شرکتهای دانشبنیان و محصولات ایرانی در بازارهای جهانی باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد صادرات محصولات کشور با ارزش افزوده بالا به کشورهای دیگر باشیم.
دکتر هاشمی با بیان اینکه خوشبختانه همکاریهای بسیار خوبی بین وزارت بهداشت و وزارت تحقیقات و فناوری وجود دارد و نیز با اشاره به حمایت کامل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چشمانداز روشنی در سالهای پیش رو داشته باشیم، گفت: ایران باید در افق سند 1404 در حوزه اقتصادی اجتماعی و علمی رتبه اول منطقه را احراز میکرد.
دستیابی ایران به رتبه اول تولید علم در منطقه
وزیر بهداشت گفت: روند رشد تولیدات علمی و حرکت پویا در مرزهای دانش توسط دانشمندان و متخصصان ایران اسلامی منجر شده است که کشور ما در سال 2011 یعنی 14 سال زودتر از چشمانداز پیشبینی شده به رتبه اول تولید علم در منطقه دست یابد.
وی گفت: ایران در سال 2014 در بانک اطلاعاتی اسکوپوس رتبه 16 جهانی را به دست آورده است و بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در این زمینه مانند سوئیس، سوئد، دانمارک، اتریش و ترکیه در رتبههای بعد از ایران قرار دارند.
دکتر هاشمی افزود: از نظر کیفیت مقالات و تعداد استناد به مقالات یکی از شاخصهای تولیدات علمی میباشد که مقالات ایران در سال 2014 جمعاً با 33 هزار و 401 بار استناد در رتبه 23 دنیا و در رتبه اول منطقه قراردارد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در بانک اطلاعاتی ISI رتبه 21 جهانی و رتبه دوم منطقه را بعد از ترکیه کسب کرده است.
تولید 1.5 درصد علم جهان توسط متخصصین ایرانی
وزیر بهداشت افزود: در سال 2014 معادل یک و نیم درصد تولید علم جهان برعهده دانشمندان ایرانی بوده است.
دکتر هاشمی یادآور شد: در بین سالهای 2011 تا 2014 شیب رشد علمی کشور کمی کند شد و در برخی از دانشگاهها با افت روبرو بود ولی خوشبختانه در مقالات علوم پزشکی این شیب کمتر دیده میشود و امیدوار هستیم که در سال 2014 و سالهای آتی که دوران پساتحریم را طی خواهیم کرد بخش عمدهای از این کاهش رشد را که به دلیل تحریمها تشدید شده بود جبران نماییم و به رشد بیشتری دست یابیم.
وزیر بهداشت گفت: در سال 1393 سهم اعتبارات وزارت بهداشت از فصل توسعه علم و فناوری فقط 13 درصد بود در حالی که براساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیش از 50 درصد شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت فعالیت میکنند.
وی گفت: از این سهم 13 درصدی براساس نمایه اسکوپوس 38 درصد و براساس نمایه ISI 36 درصد مقالات ایرانی مربوط به حوزه پزشکی است.
ضرورت توجه جدی سیاستگذاران به نوآوری
وزیر بهداشت گفت: هر چند کشور رتبه اول را در تعداد مقالات منتشر شده در منطقه کسب کرده است و در میان کشورهای دنیا نیز رتبه قابل توجهی را دارد ولی به نظر میرسد به دلیل روند تجاریسازی پژوهشها و تبدیل محصولات به فناوری هنوز نیازمند تلاش جدی و توجه از سوی سیاستگذاران هستیم.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: رتبه ایران در شاخصهای جهانی نوآوری هنوز مناسب نیست و علیرغم رتبه اول کشور در تولید علم در زمینه نوآوری رتبه 14 را در منطقه داریم و در میان 143 کشور دنیا رتبه 120 را در زمینه این شاخص به دست آورده ایم.
وی افزود: همچنین از نظر زیرساختهای نوآوری رتبه 13 را در منطقه داریم و به لحاظ شاخص بروندادهای علم و فناوری رتبه 14 را دارا هستیم.
وزیر بهداشت یادآور شد: وزارت بهداشت به منظور تقویت این حوزه فعالیتهای موثری را در طول دوسال گذشته انجام داده است به نحوی که از بدو تشکیل شورای فناوری ،صادرات محصولات پزشکی به دو برابر افزایش پیدا کرده است.
دکتر هاشمی گفت: در وزارت بهداشت نیز از بدو تشکیل دولت یازدهم شورای فناوری تشکیل شده است که افزایش صادرات محصولات پزشکی ظرف دو سال گذشته از مصوبات این شورا بوده همچنین 75 درصد قیمت برندهای خارجی را برای محصولات داخلی تضمین کرده ایم.
وزیر بهداشت ادامه داد: تا شهریور سال جاری، 1613 شرکت دانش بنیان در معاونت علمی ریاست جمهوری ثبت شده است که از این تعداد 443 شرکت در حوزه سلامت بودند و از این تعداد 250 شرکت اطلاعات خود را برای ارزیابی ارسال کردند.
ایجاد 58 مرکز رشد در دانشگاه های علوم پزشکی
وزیر بهداشت با اشاره به ایجاد 58 مرکز رشد در دانشگاه های علوم پزشکی ادامه داد: تشکیل شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت تا کنون به ایجاد 5 هزار شغل منجر شده است و امیدواریم در سال های آینده با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و حمایت های دولت از رشد علم و فناوری در حوزه پزشکی شاهد رونق بیشتر این حوزه باشیم.
دکتر هاشمی ادامه داد: در طول 8 ماه گذشته با توجه به تحریم های ظالمانه که علیه کشور ما صورت گرفت دسترسی دانشمندان و محققان کشور به مقالات پزشکی کشورهای دیگر دچار مشکل شد اما خوشبختانه با کاهش و رفع تحریم ها دسترسی به منابع علمی رو به افزایش است و این حاصل تلاش های دولت و حمایت های مقام معظم رهبری و مجلس بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با ادامه این سیاست ها شاهد ایجاد فرصت های جدیدی برای رشد و شکوفایی کشور در حوزه تولید علم و فناوری و محصولات دانش بنیان باشیم.
دکتر هاشمی در پایان ضمن توانمند دانستن حوزه سلامت آمادگی وزارت بهداشت را در حمایت از شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد.