یادداشت: مشارکت گسترده برای تغییر نگاه مالیاتی به پزشکان ضروری است
- شناسه خبر: 3829
- تاریخ و زمان ارسال: 26 تیر 1396 ساعت 12:14
- بازدید : 161
- نویسنده: mfathi

همه پزشکان در بخش خصوصی و اخیرا نیز پزشکان شاغل در بخش دولتی موظف به تشکیل پرونده و پر کردن اظهار نامه مالیاتی سالیانه هستند. هر پزشکی که گذرش به اداره مالیات افتاده باشد خواهد دید که در اداره مالیات بنا بر متخلف و پنهان کار دانستن افراد است و از دید ممیزین مالیات همه دروغگو هستند مگر اینکه خلافش ثابت شود.
از سوی دیگر در جامعه ایران اختلاف درآمد بین پزشکان زیاد است بگونه ای که 5 درصد جامعه پزشکی درآمدهای بسیار بالایی دارند و 95 درصد باقیمانده درآمدی در حد معمول. اما نگاهی که جامعه به همه پزشکان دارد نگاهی است که به آن 5 درصد دارد. مردم پزشکان را جزو پردرآمد ترین حرفه ها می شناسند و فکر می کنند همه پزشکان وضع مالی بسیار خوبی دارند و در اصطلاح میلیاردر هستند.
همین نگاه را در کارمندان اداره مالیات هم می توان دید و لذا پزشکی که به اداره مالیات مراجعه کند باید این پیش زمینه را داشته باشد که هر درآمدی که اعلام کند بعنوان درآمد واقعی او دیده نخواهد شد و این نگاه وجود دارد که او باید بعنوان یک فرد متمول مالیات بیشتری بپردازد.
سازمان نظام پزشکی سالهاست که با اداره مالیات وارد مذاکره می شود و تفاهم نامه هایی را با این اداره به امضا می رساند اما همیشه نگاه گفته شده در این تفاهم نامه ها هم به چشم می خورد و لذا بسیاری از پزشکان از این تفاهم نامه ها رضایتی ندارند ولی مجبورند به آنها تن بدهند.
به نظر نگارنده وظیفه سازمان نظام پزشکی بیش از آنکه مذاکره و انعقاد تفاهم نامه با اداره مالیات باشد تغییر نگاه اداره مالیات به پزشکان بر اساس مستندات صحیح و درست است. در این صورت بدون نیاز به تفاهم نامه مالیاتی هم پزشکان بدون مشکل با اداره مالیات تعامل خواهند داشت و به مشکلی بر نخواهند خورد.
اما سازمان نظام پزشکی چگونه می تواند این تعامل را با اداره مالیات بصورتی سازنده شکل دهد تا این تغییر نگاه به درستی صورت گیرد؟ آیا سازمان نظام پزشکی آمار دقیقی از وضعیت درآمدی پزشکان در سراسر کشور دارد؟ آیا ارزیابی منطقی و درستی از هزینه ها و شرایط مطب داری در کشور ما صورت گرفته است؟ آیا سازمان نظام پزشکی بررسی دقیق و مستندی در حوزه درآمدی و هزینه ای در حوزه سلامت در بخش خصوصی انجام داده است؟
سازمان نظام پزشکی باید یک بررسی و پایش سراسری در حوزه درآمدها و هزینه های سلامت حداقل در بخش خصوصی انجام دهد و با مستندات علمی نسبت به تغییر این نگاه نادرست به وضعیت درآمدی پزشکان اقدام نماید. این تحقیق می تواند زمینه تعامل سازنده ای بین اداره مالیات و پزشکان را فراهم نماید و همچنین در بخشهای بالا دستی سلامت مثل وزارت بهداشت و مجلس و دولت نیز راهگشا باشد و کمک کند تا نگاه درستی به درآمدها و هزینه های سلامت شکل گیرد و بسیاری از چالشهایی که در باب تعرفه ها نیز وجود دارد، حل شود.
بطور قطع حضور و مشارکت گسترده همکاران در انتخابات نظام پزشکی و انتخاب آگاهانه افرادی که با ریشه یابی صحیح چالشهای نظام سلامت، می دانند که چگونه می توان مشکلات این حوزه را رفع کرد راهگشا خواهد بود.
به امید مشارکت گسترده و آگاهانه همکاران در انتخابات سازمان نظام پزشکی